En bukett röda vackra rosor.

Här i veckan kom det fram en ganska så ung tjej till mig. Hon kan ha varit runt 17 till 19 år och såg ut som vem som helst. Hon stack alltså inte ut speciellt från folkmängden utan hon bar ungefär samma klädstil och frisyr som de flesta tonårstjejer bär idag. Men det var dock en sak som skiljde henne från de övriga på stan och det var att hon gick runt med en bukett röda vackra rosor under armen.
 
Hon gav mig en ros och jag tog emot den och sa tack, och jag tänkte att hon bara var snäll och att hon säkert representerade någon organisation som hade en ny idé som bestod att sprida kärek och värme med rosor, men så var inte fallet. Utan när jag hade tagit emot rosen sträckte hon ut sin hand och sa pengar, och då sa jag varför då? Enligt mig ska man inte behöva betala för någonting som man har fått, men då visade hon mig en lapp som hon hade haft nedvikt i fickan och där kunde jag lite snabbt urskilja att det stod att hon hade en bror som inte hade det så bra, och att hon behövde pengar till honom.
 
Jag funderade ett kort slag över mina alternativ, men eftersom jag inte hade några lösa pengar så blev mitt svar att jag inte hade några pengar. Med de orden förändrades hela flickan och hon fick en iskall blick som jag än kan känna av. Hon gav mig blicken och röck tillbaka rosen ur min hand. Jag blev väldigt överraskad och överrumplad av hennes sätt. Från att först vara så trevlig till att förändras och bli så fräck. 
 
Jag har fortfarande idag blandade känslor kring mitt beslut. Borde man ha betalat och trott på att hennes bror behövde hjälp eller gjorde jag rätt i att inte  ge henne pengar. Jag anser att om brodern varit i så stort behov av hjälp så hade inte hon behövt vara sminkad och haft en ny jacka på sig. De pengarna hade isåfall kunna gått till honom. Men det är just sådana här situationer som vi alla någon gång råkar ut för och det är otroligt svårt att veta hur man ska handla och vad som är rätt eller fel. Men att männsikor använder sig av denna metoden tycker jag är otroligt fel! Ger man någon någonting kan man inte kräva att personen i fråga måste betala. Punkt.